Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس پژوهشکده زلزله شناسی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله اعلام کرد: در ایران اکثر زلزله‌ها از نوع کم عمق پوسیده‌ای است و این عمق کم یکی از دلایل تخریب سازه ها بعد از زلزله به شمار می رود.

به گزارش ایسنا دکتر حمید زعفرانی امروز در وبینار تخصصی چهارمین سالگرد زلزله ۲۱ آبان سال ۱۳۹۶ سرپل ذهاب با بیان اینکه این زلزله در منطقه لرزه زمین ساختی زاگرس در مرز ایران و عراق رخ داده بود، گفت: ساختارهای لرزه زمین ساختی ایران عموما منطقه زاگرس را جدا و متمایز از سایر ساختارها کرده است و وقوع یک زلزله با بزرگای ۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳ و ۷.۴ در دوره زلزله خیزی  دستگاهی کشور که از سال ۱۹۰۰ به بعد است، یک پدیده جدید بود و از جنبه زلزله شناسی نیز خوشبختانه با توسعه شبکه شتابنگاری ایران در سال‌های اخیر از این زلزله یک بانک داده ارزشمندی را در اختیار ما قرار داد که می تواند منشا بسیاری از مطالعات و بررسی های مهندسی باشد.

وی ادامه داد: تاکنون ۴ سال از زلزله سرپل ذهاب می گذرد ولی هنوز شاهدیم که برخی از مطالعاتی که انجام شده در سال‌های اخیر با استفاده از این منابع داده‌ای است که منتشر شده و در سال‌های آینده نیز منتشر خواهد شد.

زعفرانی با اشاره به مشخصات زلزله سرپل ذهاب یادآور شد: منطقه ای که زلزله سرپل در آن رخ داد، در راستای تنش غالب شمال غرب-جنوب شرق را داشت و مطالعات بعدی نشان داد که زلزله سال ۹۶ این منطقه از این مکانیزم پیروی کرده است.

رییس پژوهشکده زلزله شناسی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله،  زلزله سرپل دهاب سال ۹۶ را یک زلزله معکوس با مولفه امتداد لغز توصیف کرد و ادامه داد: بر اساس آخرین برآوردهایی که از مشخصات این زمینلرزه انجام شده است، در اکثر مطالعات برای این زلزله عموما یک راستای شمال-غربی-جنوب شرقی برای صفحه گسل و یک شیب صفحه گسل ملایم حدود ۱۵ درجه را پیشنهاد می‌کنند و همانطور که از رژیم لرزه خیزی ایران انتظار داریم، این زلزله یک زلزله کم عمق در اعماق کمتر از ۲۰ کیلومتر بوده است.

وی اضافه کرد: در ایران اکثر زلزله‌ها از نوع کم عمق پوسیده‌ای است و گرچه در نواحی معدودی مانند سواحل مکران زلزله عمیق‎تر هم داریم، ولی در تقریبا سراسر فلات ایران، زلزله‌های کم عمق ۲۰ تا ۳۰ کیلومتر رخ می‌دهد و زلزله سرپل ذهاب نیز از این دسته زلزله ها بوده است.

زعفرانی، کم بودن عمق زلزله‌ها را یکی از عواملی نام برد که در میزان خرابی سازه‌ها تاثیر گذار است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زلزله کرمانشاه سرپل ذهاب زلزله شناسی زلزله سرپل سرپل ذهاب زلزله ها کم عمق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۴۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خداوندا، ایران را تجزیه و با آتش سوزی، سیل و زلزله نابود کن!

بازدید 11 «خداوندا، ایران را تجزیه و با آتش سوزی، سیل و زلزله نابود کن... به مشکلاتشان ادامه بده تا ملت اسرائیل در صلح و آرامش باشد...» اینها بخشی از تعابیر خاخام ارشد صهیونیست نیربن ارتزی درباره ایران و ایرانی‌هاست. دعاهای این حاخام صهیونیست را علیه ایرانی‌ها با زیرنویس فارسی می‌بینید و می‌شنوید.

دیگر خبرها

  • تخریب منزل مسکونی با سازه چوبی در پیشوا/۴نفر مصدوم شدند
  • جام جهانی از تمام داوران فوتبال ایران گرفته شد | اعتراف مهم افشاریان؛ بله ما نتوانستیم
  • خداوندا، ایران را تجزیه و با آتش سوزی، سیل و زلزله نابود کن!
  • جام جهانی از داوری ایران گرفته شد
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • طغیان رودخانه روستای داره لار اسد شهرستان سرپل ذهاب
  • تخریب سازه‌های بتونی غیر مجاز و آزاد سازی سواحل نور
  • تخریب سازه‌های بتونی غیر مجاز و آزاد سازی سواحل شهرستان نور
  • ارگ زیبای بم، نمادی از قدمت ایران زمین+ فیلم
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور